آشنایی مقدماتی با فضای اینترنت

آشنایی مقدماتی با فضای اینترنت

فصل را با یک پرسش شروع میکنیم که اینترنت چیست و سرمنشا آن کجاست؟

شاید در ذهن بیشتر کاربران باشد که اولا فضای مجازی چیست و دوما آیا این فضا دارای مکان مشخصی میباشد؟سرمنشا آن در کجا قرار دارد؟

اینترنت مخفف interconnected networks (شبکه‌های به هم پیوسته ) میباشد و در دهه ۱۹۶۰ توسط سازمان‌های نظامی ایالات متحده آمریکا برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی استارت زده شد. اینترنت ابتدا یک سرویس نظامی بود که در اختیار ارتش ایالات متحده قرار داشت (آرپا نت) اما بعد از گذشت چند سال و از اواسط دهه ۱۹۹۰، با گسترش مشارکت های جهانی، تحقیق و پژوهش های زیاد و اجماع نظر صاحب نظران، اینترنت به صورت یک شبکه جهانی و همگانی در آمد و در اختیار عموم مردم قرار گرفت.

آشنایی مقدماتی با فضای اینترنت
آشنایی مقدماتی با فضای اینترنت

از آن پس بود که با گسترش شرکت های اینترنتی و ارائه خدمات و همچنین آشنایی عمومی با این سرویس، اینترنت بعنوان گسترده ترین و در دسترس ترین سرویس و

بعنوان یک شبکه ارتباطی/اجتماعی قوی شناخته شد.

اما سرمنشا اینترنت مکان یا فضای خاصی نیست. اینترنت همه جا و در همه کشورها میتواند باشد. همانطور که میدانید در این فضا اطلاعاتی از قبیل متن، مدیا، عکس، موزیک، نرم افزار و… بارگذاری شده است. دقیقا مشابه رایانه شخصی شما!

در اصل اینترنت از به اشتراک گذاشتن اطلاعات رایانه های سراسر جهان بوجود میآید که دائما با هم در حال تبادل اطلاعات هستند و یا به عبارت دیگر اینترنت، مجموعهِ عظیمی از میلیون‌ها شبکه خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری، دولتی و.. که در اندازه‌های کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شده‌است که با فناوریهای الکترونیکی و نوری به هم متصل گشته‌اند، مانند فیبر های نوری که بسیار اسم آن ها را شنیده اید.

اعجاز اینترنت

جالب است بدانید از زمان ظهور پدیده اینترنت خیلی از رسانه های پراستفاده، به عنوان ابزار ارتباطی قدیمی نامگذاری شدند. ابزاری همچون تلفن، روزنامه و تلویزیون. از این رو دست اندرکاران این صنایع را به فکر چاره ای انداخت و آنها راهی جز همرنگ شدن با اینترنت پیدا نکردند. ابزاری همچون صدا روی پروتکل اینترنت، وبگاه، خوراک وب، تالار های گفتگو، شبکه های اجتماعی و تلویزیون پروتکل اینترنت راه حل هایی بود که ابزار های ارتباطی قدیمی و پر هزینه را هم چنان در چرخه حیات نگه دارد.

اعجاز اینترنت
اعجاز اینترنت

منبع : پارسا قربانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلاس طراحی سایت