تاثیر هاست و دامین در سئو
شما لازم است در ابتدا یک هاست و دامین با پسوند مناسب برای خود تعریف کنید. این کار اهمیت به سزایی در سئو دارد.
در بحث انتخاب هاست مناسب، لازم است سعی کنید آن را از شرکت های معتبر خریداری کنید. قبل از خرید از مشتریان قبلی تحقیق کنید تا از سرعت سرورهای آن شرکت مطمئن شوید. آپ تایم (زمان دسترسی سرورها) این هاست ها باید بالای ۹۹% باشد تا سایت شما همیشه در دسترس بماند. قبل از خرید هاست درباره تامین امنیت سرور های آن شرکت تحقیق کافی را انجام دهید. اگر برایتان خیلی مهم است که کاربران ایرانی سایت شما را با سرعت چند برابر سایت های دیگر ببینند، حتما هاست خود را از سرور های داخل کشور تهیه نمایید.(که البته کمی گرانتر از سرور های خارج از کشور میباشد) دلیل این امر هم کاملا واضح است، زیرا سرور های داخل کشور نسبت به کاربران داخل ایران مسافت کمتری دارند و چون همانطور که گفته شد این سرورها عمدتا با کابل های فیبر نوری به هم متصل هستند، طبیعتا بعد مسافت هم در سرعت آنها تاثیر گذار خواهد بود.
اگر پیش زمینه ای در این مبحث ندارید و اصلا نمیدانید که چه پلن هاستی مناسب شما میباشد، به شما پیشنهاد میشود برای شروع کار خود هاست اشتراکی از نوع لینوکس تهیه بفرمایید. این هاست اولیه میتواند مابین ۱۰۰ الی ۵۰۰ مگابایت حجم داشته باشد. هر چند مبحث تهیه هاست مناسب خیلی گسترده است و آن هم به دلیل انواع و اقسام مختلف هاست ها میباشد، ولی ارائه کل این مباحث در حوصله این کتاب نمیگنجد.
پس حتما پیشنهاد میشود قبل از اقدام به خرید با یک جستجوی کوچک در اینترنت و مراجعه به فروم های مربوطه و پرسش و پاسخ در این رابطه، بتوانید به یک پیش زمینه حداقلی برسید و با ذهنی باز بهترین پلن هاست را برای خود انتخاب نمایید.
در بحث انتخاب دامین، رعایت دو نکته ضروری و حیاتی است. نکته اول سعی کنید کلمه کلیدی سایت خود را داخل نام دامین بگنجانید. میخاهیم این مطلب را با یک مثال عملی از یکی از نمونه کار های خود به شما اثبات کنیم. به تصویر زیر دقت کنید.
( ابتدا باید عرض کنیم شرکت اتصالات هیدرولیک امیری یکی از مشتریان قدیمی گروه شیرین سافت بوده است که علاوه بر ساخت سایت، پروژه سئوی این شرکت نیز در دست گروه ما قرار داشته است و بطور کل به اتمام رسیده و دیگر فعالیتی در این ضمینه وجود ندارد. این فقط یه نمونه مثال میباشد و جنبه تبلیغاتی به هیچ وجه ندارد.)
اگر دقت کنید ما آدرس دامینی که برای این شرکت انتخاب کردیم این گونه است.
http://www.eha-hydraulic.ir
دقت کنید. هم از کلمه eha که نماد شرکت است استفاده کردیم و هم از کلمه کلیدی و مهم hydraulic که اعراب اصلی و انگلیسی کلمه هیدرولیک میباشد.
از طرفی اگر در تصویر بیشتر دقت کنید میبینید که در جایگاه دوم و سوم که مختص شرکت eha میباشد، کلمه hydraulic در آدرس بار بصورت پر رنگ و Bold نوشته شده است.
از این موضوع نتیجه میگیریم که ربات های گوگل بسیار باهوش هستند و ریزترین نکات را بعنوان سرنخ های حل مسئله یا بهتر بگوییم، معمای سئو در نظر گرفته اند و با این کار میخواهند به ما بگویند که ربات گوگل متوجه شده است که شما در سرچ باکس کلمه کلیدی هیدرولیک را وارد کرده اید. گوگل توسط سرویس مترجم توانسته است متوجه شود که معادل این کلمه با حروف فارسی میشود hydraulic به انگلیسی و آن را در جایگاه های مختلف سایت یافته است.
پس در نتیجه حتما به خاطر داشته باشید که کلمه کلیدی خود را در خریدن دامین مد نظر قرار دهید. (هرچند برخی از سئو کاران بر این باورند که این موضوع، کمی برای گوگل کم رنگ شده است ولی ما همچنان بر این باوریم که باید تمامی نکات را رعایت کنیم تا به یک پاسخ منطقی و مناسب برای سایت خود برسیم.)
نکته دوم راجع به پسوند آن میباشد. میتوان گفت که پسوند، تاثیر بسزایی در قدرت سئو یک سایت ندارد، ولی بسیار خوب است که پسوند انتخابی شما با حوضه فعالیتتان هم خوانی داشته باشد. بطور مثال خیلی صورت بدی دارد که شما یک سایت مجله تفریحی را با پسوند .Info در اینترنت به نمایش بگذارید.
در لیست زیر به برخی از رایج ترین دامین های موجود اشاره کرده ایم. انتخاب با شماست ولی حتما باید این نکته را مد نظر داشته باشید که انتخاب شما باید با فعالیتتان هماهنگی داشته باشد.
- .com مناسب برای کمپانی ها و شرکت ها(یک دامین مشترک و پراستفاده جهانی)
- .net مناسب برای شرکت ها
- .info مناسب برای شرکت های اطلاعاتی
- .biz مناسب برای کسب و کار
- .gov مناسب برای سایت های دولتی
- .orgمناسب برای سازمان ها، نهاد ها و ارگان ها
- .co مناسب برای دامین های کوتاه(جدید)
- .asia مناسب برای سایت های حوضه آسیا
و…
و دامین های مخصوص کشور ها مانند:
- .IRمناسب برای سایت های کشور ایران
- .USمناسب برای سایت های کشور امریکا
- .INمناسب برای سایت های کشور هند
- .RUمناسب برای سایت های کشور روسیه
و…
(از ما نشنیده بگیرید اما، .com بهتر است J )
نکته دیگر در امر سئو مدت زمان گذشت از فعالیت شما میباشد. موتور های جستجو برای سایت هایی که ۱ الی ۲ سال از مدت زمان فعالیتشان میگذرد ارزش و اعتبار بیشتری قائل هستند. پس میتوانید هنگام خرید دامین، بجای یک ساله، دامین خود را پنج ساله ثبت کنید تا اعتبار بیشتری به وبسایت خود دهید.
تذکر : هیچ گاه فراموش نکنید که سئو یک امر نسبی و در طول زمان است. این جایگاه دوم و سوم شرکت eha که در بالا ذکر شد، برای تاریخ ۱/۵/۱۳۹۳ میباشد.اگر شما چند سال بعد این کتاب را مطالعه کنید، ممکن است با سرچ این کلمه دیگر جایگاه دوم و سوم مختص این شرکت نباشد. این امر به دلایل مختلف صورت میپذیرد. شاید این سایت دیگر فعالیت نکند. شاید ما دیگر با این شرکت فعالیت نکنیم و شاید های بسیار دیگر…
www
یک نکته خیلی ریز و باریک در این قضیه وجود دارد که از دید بسیاری از سئوکاران به دور است و آن www یا همان world wide web اول سایت است.
مسئله اینجاست که حتما باید سعی کنید در هنگام تعریف دامین برای سرور خود هر سه w را در ابتدای نام دامین قرار دهید. زیرا برای برخی این قضیه مهم است که هم با w و هم بدون w سایتشان بالا بیآید. شما میتوانید خودتان انتخاب کنید که WWW باشد یا نباشد، ولی حتما سعی کنید فقط یکی از این دو راه را انتخاب کنید. اگر هر دو را انتخاب کنید، موتورهای جستجو وبسایت شما را در واقع دو وبسایت جداگانه در نظر میگیرند که این میتواند تاثیر منفی بزرگی روی رنکینگ و کیفیت لینکهای وبسایت شما بگذارد.
برای حل این مشکل میتوانید از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید. ریدایرکت ۳۰۱، ریدایرکت دائمی است که از یک URL به یک URL دیگر صورت میگیرد. در واقع، ریدایرکت ۳۰۱ بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را برای همیشه به آدرسی غیر از آنچه کاربر در مرورگر خود تایپ کرده (یا بر روی لینک آن در نتایج جستجو کلیک کرده) است، منتقل میکند.
با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ میتوانید تمام URLهای مختلف که برای یکی از صفحات سایتتان وجود دارند را یک جا جمع کنید تا موتورهای جستجو تمام این آدرسها را تحت عنوان یک صفحه رتبهبندی کنند.
منبع : پارسا قربانیان
درباره مدیریت
شما در حال مطالعه یکی از مقالات آموزشی وبلاگ پرنیان بودید. اگر برایتان مفید بود آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. من پارسا قربانیان و اینجا مدرسه فرانت اند پرنیان، میخواهیم در یک معامله برد برد، با هم به آرزوهایمان برسیم..
نوشته های بیشتر از مدیریت1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مشکل سرور ایران اینجاست که از Cpanel ساپورت نمیکنه